Používame cookies, aby sme vylepšovali prístup užívateľov na našich webových stránkach. Viac informácií o tom, ktoré cookies používame nájdete tu.
Kvalita
Už viac ako 400 rokov si sladovnícki majstri v Krušoviciach z pokolenia na pokolenia odovzdávajú tradičné umenie varenia piva. Stáročia skúseností a výnimočné ingrediencie sú pravým receptom pre výnimočnosť Krušovického piva.
Kráľovská receptúra
Receptúry piva Krušovice sú založené na tradičných postupoch. Nemenia sa, iba časom vylepšujú. Využívame i tradičný proces varenia dekokciou (postupné zahrievanie várky) v spojení s dvojfázovým kvasením. Naši krušovickí sládkovia ručia za vyrovnanú kvalitu piva a dohliadajú na dodržiavanie výrobných receptúr.
VodaZákladom piva Krušovice je voda, pochádzajúca z vlastných zdrojov křivoklátských lesov, tak ako tomu bolo už v rudolfínskych časoch.
ChmeľPri varení piva Krušovice používame jednu z najkvalitnejších odrôd chmeľu na svete – žatecký poloranný „červeňák“. Jeho jedinečné aromatické silice dodávajú pivu dokonale vyváženú jemnú horkú dochuť a príjemnú chmeľovú vôňu.
SladJačmeň pre prémiové pivo Krušovice sa pestuje iba v starostlivo vybraných oblastiach českej krajiny. Na výrobu krušovického piva sa používa hlavne svetlý (plzeňský) slad, ale aj rôzne špeciálne typy sladov, ako sú pšeničný, mníchovský, karamelový a iné. Práve správne použitie a kombinovanie týchto sladov zaručuje kráľovskú kvalitu a rozmanitosť vo farbe a chuti nášho piva.
Existuje len málo pivovarov, ktoré vyrábajú pivo bez prestávky od svojho vzniku.Krušovický pivovar so svojou viac ako 400 ročnou tradíciou je spomedzi týchto pivovarov jedným z najstarších.
Zároveň dodával pivo priamo na kráľovský stôl takmer 200 rokov, čo je najdlhšie zo všetkých českých pivovarov.
Správne čapovanie
Skutočný kráľ ocení len skutočnú kvalitu. V Krušoviciach tak vznikli naše vlastné pivné rituály, ktorých výsledkom je dokonale načapované pivo. A podelíme sa o ne aj s vami.
Na korunuPivo na korunu sa čapuje na jedenkrát. Vďaka tomu je tento štýl čapovania najšetrnejší a výsledkom je pivo v tej najlepšej kvalite a s hustou penou.
Nad korunuKrémovú, hustú penu takéhoto piva dosiahnete čapovaním na dvakrát. Preto sa hodí na dlhšiu konzumáciu, napríklad k jedlu či posedeniam.
Na kosťJe správnou voľbou pre degustovanie, aj alternatívou k malému pivu. Krígeľ obsahuje iba tretinu piva, tretinu peny a tretinu prázdneho pohára.