Kvalita

Už viac ako 400 rokov si sladovnícki majstri v Krušoviciach z pokolenia na pokolenia odovzdávajú
tradičné umenie varenia piva. Stáročia skúseností a výnimočné ingrediencie sú pravým receptom
pre výnimočnosť Krušovického piva.


Kráľovská receptúra

Receptúry piva Krušovice sú založené na tradičných postupoch. Nemenia sa, iba časom vylepšujú. Využívame i tradičný
proces varenia dekokciou (postupné zahrievanie várky) v spojení s dvojfázovým kvasením. Naši krušovickí sládkovia ručia
za vyrovnanú kvalitu piva a dohliadajú na dodržiavanie výrobných receptúr.



  • Voda Základom piva Krušovice je voda, pochádzajúca z vlastných zdrojov křivoklátských lesov, tak ako tomu bolo už v rudolfínskych časoch.
  • Chmeľ Pri varení piva Krušovice používame jednu z najkvalitnejších odrôd chmeľu na svete – žatecký poloranný „červeňák“. Jeho jedinečné aromatické silice dodávajú pivu dokonale vyváženú jemnú horkú dochuť a príjemnú chmeľovú vôňu.
  • Slad Jačmeň pre prémiové pivo Krušovice sa pestuje iba v starostlivo vybraných oblastiach českej krajiny. Na výrobu krušovického piva sa používa hlavne svetlý (plzeňský) slad, ale aj rôzne špeciálne typy sladov, ako sú pšeničný, mníchovský, karamelový a iné. Práve správne použitie a kombinovanie týchto sladov zaručuje kráľovskú kvalitu a rozmanitosť vo farbe a chuti nášho piva.

Klenot medzi českými pivami

Existuje len málo pivovarov, ktoré vyrábajú pivo bez prestávky od svojho vzniku.Krušovický pivovar so svojou viac ako 400 ročnou tradíciou je spomedzi týchto pivovarov jedným z najstarších.
Zároveň dodával pivo priamo na kráľovský stôl takmer 200 rokov, čo je najdlhšie zo všetkých českých pivovarov.




Správne čapovanie

Skutočný kráľ ocení len skutočnú kvalitu. V Krušoviciach tak vznikli naše vlastné pivné rituály, ktorých výsledkom je dokonale
načapované pivo. A podelíme sa o ne aj s vami.


Na korunu Pivo na korunu sa čapuje na jedenkrát. Vďaka tomu je tento štýl čapovania najšetrnejší a výsledkom je pivo v tej najlepšej kvalite a s hustou penou.
Nad korunu Krémovú, hustú penu takéhoto piva dosiahnete čapovaním na dvakrát. Preto sa hodí na dlhšiu konzumáciu, napríklad k jedlu či posedeniam.
Na kosť Je správnou voľbou pre degustovanie, aj alternatívou k malému pivu. Krígeľ obsahuje iba tretinu piva, tretinu peny a tretinu prázdneho pohára.